Over ons

Als je kiest voor een reis met Safari Yako ontdek je niet alleen op een unieke manier het schitterende Tanzania, maar draag je bij aan een duurzame toekomst voor de plekken die je bezoekt en het welzijn van de bevolking. Dit is de kern van de filosofie van Safari Yako: Your trip, their future!

Maaike van Vliet is de drijvende kracht achter Safari Yako. Haar reisorganisatie bouwt voort op de non-profit organisatie Tanzania Safari Tour, die is opgericht door Mary Klopper-Uijl. Mary is net zoals Maaike sinds haar eerste bezoek aan Tanzania verknocht aan dit prachtige land. Dat heeft ertoe geleid dat zij in 2010 Tanzania Safari Tour heeft opgericht, in samenwerking met driver en gids Dawson. Dawson is in 2020 helaas plotseling overleden, maar samen met zijn vrouw Avita en de lokale gidsen en drivers heeft zij de reisactiviteiten kunnen voortzetten.

Na 14 jaar gaf Mary vanaf 2024 het stokje over aan Maaike, die de missie om met het aanbieden van onvergetelijke reizen naar Tanzania de lokale gemeenschap te steunen voortzet onder de naam Safari Yako.

Meet The Team

Maaike

Maaike

Vanaf het moment dat Maaike in 2014 haar eerste reis naar Zimbabwe maakte, is zij verknocht aan het Afrikaanse continent. Zij heeft daarna reizen gemaakt naar diverse landen in Afrika en zij heeft als vrijwilliger gewerkt in de wildlife conservation. Vooral Tanzania met het wildlife en de gastvrije en vriendelijke bevolking heeft een adembenemende indruk op haar gemaakt.


Het Corona-virus dwarsboomde haar plan om een toekomst in Afrika te zoeken. Zij heeft vervolgens een aantal jaren in Curaçao gewerkt in de toeristische branche, als matroos en als kapitein. Deze ervaring en de kennis die zij opdeed in haar studie Accountancy zet zij nu in om ‘once in a lifetime’ reizen samen te stellen. Zo deelt zij haar passie voor Tanzania met reizigers die dit land willen ontdekken.


Maaike gaat regelmatig naar Tanzania om nieuwe reismogelijkheden te ontdekken. Daarnaast houdt zij van hardlopen, lekker eten en gaat ze graag op pad met vrienden.

Avitha

Avitha

Avitha is onze operational manager op locatie. Na het plotselinge overlijden van haar man Dawson heeft zij zijn werkzaamheden overgenomen (toentertijd bij Tanzania Safari Tour). De reizen worden nog altijd met dezelfde zorg en hetzelfde enthousiasme voorbereid en uitgevoerd.


Avitha woont in de omgeving van Moshi met haar vier kinderen. Om wat bij te verdienen heeft ze een klein winkeltje aan huis en een bar in het dorp. Ze doet er alles aan om haar kinderen een goede opleiding en toekomst te geven. Ook kan Avitha ontzettend goed koken en ze bereidt maar wat graag de lekkerste lokale gerechten.

stewart

Stewart

Stewart wist vanaf jongs af aan al dat hij gids wilde worden. Na de middelbare school ging hij naar Wildlife College om deze droom te verwezenlijken. Ondertussen heeft hij nu al meer dan 20 jaar ervaring als gids. Vogels zijn zijn specialiteit, maar ook over het grote wild kan hij van alles vertellen.


Stewart woont in de omgeving van Moshi met zijn vriendin en pasgeboren zoontje. Naast zijn gezin en zijn werk, is hij gek op fietsen, motorrijden en muziek. Ook een drankje in de lokale pub met zijn vrienden slaat hij niet zo snel af.

Rogati op top bij bord

Rogati

Rogati is met zijn 20 jaar ervaring en meer dan 300 succesvolle Kilimanjaro-beklimmingen en 90 succesvolle Mount Meru-beklimmingen op zijn naam onze meest ervaren gids op de Kilimanjaro (en Mount Meru). Naast bergbeklimmingen neemt hij je met plezier mee over de lokale markten in Arusha of Moshi, of op een fietstour over de lokale weggetjes rond Arusha.


Rogati is van de Chagga tribe en is opgegroeid in Machame aan de voet van de Kilimanjaro. Hij woont nu in Arusha met zijn vrouw en drie kinderen. Hij houdt ervan om nieuwe mensen te ontmoeten en daar heeft hij alle gelegenheid voor als hij beklimmingen begeleidt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fredrick

Fredrick is al 15 jaar lang gids op de Kilimanjaro en Mount Meru. Hij is van de Chagga tribe en is opgegroeid in Moshi aan de voet van de Kilimanjaro. Hier woont hij nog altijd met veel plezier. Fredrick studeerde Wildlife Management en Flora and Fauna of East Africa en kan je daarom alles vertellen over het landschap, de vegetatie en de wilde dieren die je tegenkomt tijdens jouw Kilimanjaro-beklimming.

John

John is een echte natuurliefhebber en een familiemens. Hij houdt van wandelen en neemt je daarom tijdens je reis met plezier mee op een wandeling naar zijn geboortedorp Endallah. Hij is van de Iraqw tribe en hij vertelt je hier graag alles over tijdens de wandeling.


John heeft 7 kinderen en is zelfs al trotse opa geworden. Om zijn grote familie te onderhouden doet hij allerlei klussen, naast het begeleiden en gidsen van wandeltochten. Hij klust aan motors, maakt kleding en werkt op het land. Naast zijn werk is hij gek op een potje voetbal. Ook zingt hij in het gospel koor van de lokale kerk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frank

Frank werkt al 7 jaar als gids en heeft veel plezier in zijn werk. Met het grootste enthousiasme vertelt hij over het wildlife en de flora en fauna tijdens een safari. Vroeger werkte hij als buschauffeur en met die ervaring zorgt hij voor een erg comfortabele rit in de Toyota Landcruiser.


Frank is opgegroeid in Moshi en woont daar nog steeds met zijn gezin. Als hij niet aan het werk of met zijn gezin is, gaat hij graag voetballen of zwemmen.

Clemence

Clemence

Clemence heeft een passie voor koken en heeft een eigen restaurant in Mto Wa Mbu. Zijn specialiteiten zijn lokale gerechten zoals tilapia, ugali en kipstoof. Aan het einde van de fietstocht in Mto Wa Mbu maakt hij deze gerechten graag voor je klaar. Naast de Tanzaniaanse keuken is hij gek op een Nederlandse lekkernij: namelijk stroopwafels!


Clemence woont in Mto Wa Mbu vlakbij zijn restaurant. Naast koken is hij gek op voetbal en hij gaat graag naar het dorp met zijn vrienden.