Culturele Safari - 14 dagen

Leer meer over lokale stammen, het dagelijks leven in Tanzania en de vele koffieplantages tijdens deze 14-daagse culturele safari. Naast gamedrives in vier prachtige wildparken, verbreed je je horizon door een bezoek aan verschillende lokale stammen waarbij de stambewoners je alles uitleggen over het leven in de stam. Ook neem je tijdens een stadswandeling een kijkje in het Tanzaniaanse leven dat zich grotendeels op straat afspeelt. Tijdens deze reis wissel je cultuur af met natuur.

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro Airport

Na een lange vlucht kom je ’s avonds aan op Kilimanjaro Airport waar je wordt opgehaald door een vertegenwoordiger van Safari Yako.
Inbegrepen maaltijden: Geen

Dag 2: Stadswandeling en Kikuletwa Hotsprings

Na het ontbijt ga je met een lokale gids te voet de stad door om zo een kijkje te kunnen nemen in het Tanzaniaanse leven, wat zich voor het grootste gedeelte op straat afspeelt. De gids neemt je onder andere mee naar lokale markten waar van alles wordt verkocht. Ook kan je een kijkje nemen op een school waar je enthousiast wordt onthaald door alle kinderen. Na de lunch is het tijd voor de volgende activiteit. Op ongeveer een uur rijden kom je aan bij een natuurlijke warmwaterbron: Kikuletwa Hotsprings. Je kan hier zwemmen in het heldere water midden in de natuur. Er is een schommel gemaakt van een liaan wat het extra leuk maakt. Aan het einde van de dag rijd je door naar de volgende accommodatie in Moshi.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 3: Materuni waterval

Na het ontbijt ga je naar het dorpje Materuni. Je maakt met een lokale gids een wandeling naar de Materuni waterval. Onderweg geniet je van mooie uitzichten, heel veel bananenplanten en kleine dorpjes. Op een heldere dag kan je de top van de Kilimanjaro zien. Aangekomen bij de waterval kan je zwemmen in het koude water dat van de Kilimanjaro afkomstig is. Na de verfrissende duik loop je terug richting het dorp. Onderweg stop je bij een koffie-plantage waar het proces van koffieboon tot kopje koffie op een leuke manier wordt uitgelegd en gedemonstreerd.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 4: Masai stam

Na het ontbijt in de lodge ga je weer richting Arusha voor de volgende activiteit. Je bezoekt een dorpje van de Masai stam. Je wordt vriendelijk verwelkomd door de bewoners van de stam en ze laten je hun zelfgebouwde huisjes zien, ze leggen alles uit over het leven in de stam en je kan in hun lokale winkel met zelfgemaakte souvenirs een kijkje nemen.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 5: Tarangire National Park – Dag I

Vandaag maak je je tweede gamedrive van de reis. ’s Ochtends vroeg vertrek je naar Tarangire National Park. Tarangire wordt ook wel ‘home of elephants’ genoemd, maar staat ook bekend om de vele, eeuwenoude baobab-bomen. Naast olifanten zijn hier onder andere vele vogelsoorten, leeuwen, luipaarden, meerdere soorten antilopen, giraffen en hyena’s te vinden. Na de gamedrive verblijf je in een accommodatie in het wildpark, waardoor je vanuit je kamer nog kans hebt om dieren te spotten!
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 6: Tarangire National Park – Dag II

Op deze dag maak je weer een gamedrive door the home of elephants. Tarangire is een groot park dus op deze tweede dag is er ook weer ontzettend veel te zien. Geen dag is hetzelfde in de Afrikaanse bush. In de loop van de middag laat je Tarangire achter je en ga je door naar de volgende bestemming in Mto Wa Mbu.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 7: Fietstocht Mto Wa Mbu

Vandaag vertrek je na het ontbijt naar Mto wa Mbu, een autorit van ongeveer 2 uur. Na aankomst in de lodge maak je met een lokale gids een fietstour door Mto wa Mbu. Je komt onder andere langs bananenplantages, koffieplantages, een school en een restaurantje waar je kan genieten van een heerlijke lunch bestaande uit lokale gerechten. Je wordt hartelijk ontvangen door de plaatselijke bevolking en je krijgt een bijzonder kijkje in het alledaagse Tanzaniaanse leven.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dag 8: Manyara National Park

Na het ontbijt is het weer tijd voor een gamedrive in de Serengeti. In dit grote park raak je niet uitgekeken op alle mooie dieren, landschappen en planten. In de loop van de middag ga je weer terug naar de bewoonde wereld via de Ngorongoro Conservation Area, waarbij je nog een snelle blik kan werpen op de krater.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 9: Hadzabe en Datoga stam

In de ochtend breng je een bezoek aan een koffieplantage. Hier wordt het proces van koffieboon tot kopje koffie op leuke wijze uitgelegd, met uiteraard de mogelijkheid om de koffie te proeven. Na de koffietour en lunch is het tijd om naar het vliegveld te gaan. Onderweg kan je een stop maken bij de Cultural Heritage om het bekende Tanzaniet te bewonderen en om een leuke souvenir te kopen.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunchbox

Dag 10: Ngorongoro Crater

Deze dag staat in het teken van gamedrives. Na een korte autorit bereik je de ingang van Ngorongoro Conservation Area. Vanaf hier is de Ngorongoro Crater ook niet ver meer. De route loopt eerst omhoog en vervolgens rijd je over de kraterrand, waarbij je aan twee kanten een prachtig uitzicht hebt. Op verschillende viewpoints kan je stoppen voor een foto van de krater, voordat je de steile weg de krater in vervolgt. Als je geluk hebt, kan je hier de hele big5 spotten! In de loop van de middag ga je door naar Serengeti National Park om de volgende dag optimaal te kunnen genieten van een dag vol gamedrives.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 11: Serengeti National Park dag I

Vandaag is het tijd voor het bekendste park van Tanzania: Serengeti National Park. Dit park staat met name bekend om de Big Migration. Afhankelijk van het seizoen kan je een deel van de migratie zien, maar het hele jaar door zijn er ook ontzettend veel dieren te zien. De Serengeti is het thuis van duizenden gnoes, zebra’s en antilopen. Ook zijn er veel leeuwen, giraffen, buffalo’s, olifanten, hyena’s en vogels te vinden.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 12: Serengeti National Park dag II

Vandaag mag je weer een hele dag genieten van al het moois wat de Serengeti te bieden heeft. Geen dag is hetzelfde in de Serengeti. Waarschijnlijk zie je vandaag weer compleet andere dingen en dieren dan de dag ervoor.
Deze accommodatie betreft een Safari Royalty-type.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 13: Serengeti National Park dag III

Na het ontbijt is het weer tijd voor een gamedrive in de Serengeti. In dit grote park raak je niet uitgekeken op alle mooie dieren, landschappen en planten. In de loop van de middag ga je weer terug naar de bewoonde wereld via de Ngorongoro Conservation Area, waarbij je nog een snelle blik kan werpen op de krater.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 14: Lake Duluti en transfer naar het vliegveld

Na het ontbijt laat je de wildparken achter je en ga je weer richting Arusha. Onderweg kan je een stop maken bij de Cultural Heritage en Art Gallery om het bekende Tanzaniet te bewonderen en om een leuke souvenir te kopen. Aangekomen in Arusha bezoek je Lake Duluti, een kratermeer. Je maakt een boottocht over het meer waarbij de gids van alles vertelt over het meer en het leven eromheen. Je krijgt een heerlijke lunch op de boot. Daarna is het tijd om naar het vliegveld te gaan.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunch

De reissom van deze reis op niveau Wilderness Explorer bedraagt USD 4.410 per persoon en is gebaseerd op een reis voor 2 volwassenen in november. De totale reissom voor 2 volwassenen bedraagt USD 8.820.
De reissom van deze reis op niveau Savannah Adventurer bedraagt USD 4.823 per persoon en is gebaseerd op een reis voor 2 volwassenen in november. De totale reissom voor 2 volwassenen bedraagt USD 9.645.
De reissom van deze reis op niveau Safari Royalty bedraagt USD 5.263 per persoon en is gebaseerd op een reis voor 2 volwassenen in november. De totale reissom voor 2 volwassenen bedraagt USD 10.525.
Ook is het mogelijk om de verschillende niveaus te combineren.

In de reissom is inbegrepen:
Alle accommodaties
Maaltijden zoals omschreven
Drinkwater tijdens de safari’s
Koffie en thee bij het ontbijt
Auto(‘s) met gids/chauffeur inclusief benzine
Activiteiten zoals omschreven
Alle transfers
Parkfees


Hierbij is niet inbegrepen:
Vluchten
Visakosten ad USD 50 per persoon
Dranken anders dan water bij de safari’s (en thee of koffie tijdens het ontbijt)
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven
Fooien