Voorbeeldreizen Safari

Op safari in de bekende Ngorongoro Crater en de uitgestrekte Serengeti, een wandeling naar de Materuni waterval met een rondleiding op een koffieplantage, een bezoek aan de Masai-stam, een citytour te voet of met de fiets om een kijkje te nemen in het alledaagse Tanzaniaanse leven, ontspannen op de witte stranden van Zanzibar. Er is ontzettend veel te zien en te doen in Tanzania. Wij helpen jou graag met het samenstellen van jouw Tanzania-droomreis.
Safari Yako biedt reizen op maat. Jouw reis wordt helemaal samengesteld aan de hand van jouw wensen en voorkeuren. Ter inspiratie kan je hier een aantal voorbeeldreizen met bijbehorende prijsindicatie bekijken. Alle safari-reizen zijn te combineren met een Kilimanjaro-beklimming en/of een vakantie op Zanzibar. 

Alle prijzen zijn gebaseerd op een reis voor 2 volwassenen. De prijs per persoon wordt lager naarmate je reisgezelschap groter wordt. 

Hoogtepunten Tanzania - 5 dagen

Wil je je Zanzibar-vakantie of Kilimanjaro-beklimming combineren met een korte safari? Dan is deze “Hoogtepunten in 5 dagen”-reis ideaal! Tijdens deze 5-daagse safari breng je een bezoek aan Manyara National Park, Ngorongoro Conservation Area en Tarangire National Park. Drie parken die prachtig zijn op hun eigen manier. 

Vanaf  USD 1.245 per persoon

Actieve Safari - 8 dagen

In deze actieve safari wissel je gamedrives af met fysieke activiteiten. Je gaat op ontdekkingstocht door verschillende nationale parken en krijgt de kans om de natuur en het dagelijkse leven in Tanzania van dichtbij te ervaren. De mix van gamedrives en fysieke activiteiten biedt evenwicht tussen het spotten van dieren en het genieten van de omgeving op een meer fysieke manier.

Vanaf USD 2.570 per persoon

Safarimix - 8 dagen

Deze safarimix is een combinatie van de actieve safari, de culturele safari en de Big 5 Parken-safari. Deze reis bestaat uit fysieke activiteiten, prachtige wildparken en cultuur. Je bezoekt Manyara National Park, de beroemde Ngorongoro Crater en Serengeti National Park. Tijdens deze reis maak je ook kennis met het alledaagse Tanzaniaanse leven en je neemt een kijkje in het leven van een van de lokale stammen. Daarnaast strek je de benen tijdens een wandeling naar Endallah met prachtige uitzichtpunten en heb je de kans om dieren te spotten vanaf de boomtoppen van Manyara National Park tijdens een treetopwalk.

Vanaf USD 2.530 per persoon

The Big 5 Parken - 8 dagen

Vergroot je kans om de Big 5 te spotten met deze The Big 5 Parken-safari. Deze reis zit vol met gamedrives om zoveel mogelijk wild te kunnen zien. Tijdens deze reis bezoek je de vijf bekendste parken van Noord-Tanzania: Arusha National Park, Manyara National Park, Tarangire National Park, Ngorongoro Conservation Area en Serengeti National Park.

Vanaf USD 2.510 per persoon

Culturele Safari - 8 dagen

Leer meer over lokale stammen, het dagelijks leven in Tanzania en de vele koffieplantages tijdens deze 8-daagse culturele safari. Naast gamedrives in drie prachtige wildparken, verbreed je je horizon door een bezoek aan verschillende lokale stammen waarbij de stambewoners je alles uitleggen over het leven in de stam. Ook neem je tijdens een stadswandeling een kijkje in het Tanzaniaanse leven dat zich grotendeels op straat afspeelt. Tijdens deze reis wissel je cultuur af met natuur.

Vanaf USD 2.486 per persoon

Actieve Safari - 10 dagen

In deze actieve safari wissel je gamedrives af met fysieke activiteiten. Soms breng je lange dagen in de auto door en dan is het heerlijk om af en toe de benen te kunnen strekken. Tijdens deze reis ga je in Arusha National Park te voet op safari om dieren te spotten en maak je een wandeling tussen de boomtoppen van Manyara National Park. Tijdens een fietstocht door Mto Wa Mbu neem je een kijkje in het dagelijkse Tanzaniaanse leven wat zich grotendeels buiten afspeelt. Deze activiteiten worden afgewisseld met gamedrives in Arusha National Park, Manyara National Park, Ngorongoro Conservation Area en het beroemde Serengeti National Park.

Vanaf USD 3.120 per persoon

Safarimix - 10 dagen

Deze safarimix is een combinatie van de actieve safari, de culturele safari en de Big 5 Parken-safari. Deze reis bestaat uit fysieke activiteiten, prachtige wildparken en cultuur. Je bezoekt ‘Home of elephants’ Tarangire National Park, Manyara National Park, de beroemde Ngorongoro Crater en Serengeti National Park. Tijdens deze reis maak je ook kennis met het alledaagse Tanzaniaanse leven en je neemt een kijkje in het leven van een van de lokale stammen. Daarnaast strek je de benen tijdens een wandeling naar Endallah met prachtige uitzichtpunten en je hebt de kans om dieren te spotten vanaf de boomtoppen van Manyara National Park tijdens een treetopwalk.

Vanaf USD 3.135 per persoon

The Big 5 Parken - 10 dagen

Vergroot je kans om de Big 5 te spotten met deze The Big 5 Parken-safari. Deze reis zit vol met gamedrives om zoveel mogelijk wild te kunnen zien. Tijdens deze reis bezoek je de vijf bekendste parken van Noord-Tanzania: Arusha National Park, Manyara National Park, Tarangire National Park, Ngorongoro Conservation Area en Serengeti National Park. Alle parken zijn uniek en prachtig op hun eigen manier. Waar in Tarangire honderden baobab-bomen te vinden zijn, beschikt Manyara over het prachtige Lake Manyara met bos en beekjes eromheen. Ook de Ngorongoro is bijzonder met haar reusachtige krater en uitgestrekte graslandschap waardoor je zicht hebt op tientallen dieren tegelijkertijd. In Arusha NP ga je te voet op safari en de Serengeti is het bekendste park vanwege de Big Migration en de vele dieren die er te vinden zijn.

Vanaf USD 3.180 per persoon

Culturele Safari - 10 dagen

Leer meer over lokale stammen, het dagelijks leven in Tanzania en de vele koffieplantages tijdens deze 10-daagse culturele safari. Naast gamedrives in drie prachtige wildparken, verbreed je je horizon door een bezoek aan verschillende lokale stammen waarbij de stambewoners je alles uitleggen over het leven in de stam. Ook neem je tijdens een stadswandeling een kijkje in het Tanzaniaanse leven dat zich grotendeels op straat afspeelt. Tijdens deze reis wissel je cultuur af met natuur.

Vanaf USD 3.155 per persoon

Actieve Safari - 14 dagen

In deze actieve safari wissel je gamedrives af met fysieke activiteiten. Soms breng je lange dagen in de auto door en dan is het heerlijk om af en toe de benen te kunnen strekken. Tijdens deze reis ga je in Arusha National Park te voet op safari om dieren te spotten en maak je een wandeling tussen de boomtoppen van Manyara National Park. Tijdens een fietstocht door Mto Wa Mbu neem je een kijkje in het dagelijkse Tanzaniaanse leven wat zich grotendeels buiten afspeelt. Deze activiteiten worden afgewisseld met gamedrives in Arusha National Park, Manyara National Park, Ngorongoro Conservation Area en het beroemde Serengeti National Park.

Vanaf USD 4.443 per persoon

The Big 5 Parken - 14 dagen

Vergroot je kans om de Big 5 te spotten met deze The Big 5 Parken-safari. Tijdens deze reis bezoek je onder andere Mkomazi National Park, dat bekend staat om hun breeding programma voor de zwarte neushoorn en de wilde hond. Deze twee bedreigde diersoorten zijn in Tanzania lastig te vinden in het wild. Verder zit deze reis vol met gamedrives om zoveel mogelijk wild te kunnen zien. Je bezoekt zes bekende parken van Noord-Tanzania: Arusha National Park, Mkomazi National Park, Manyara National Park, Tarangire National Park, Ngorongoro Conservation Area en Serengeti National Park. Alle parken zijn uniek en prachtig op hun eigen manier.

Vanaf USD 4.510 per persoon

Culturele Safari - 14 dagen

Leer meer over lokale stammen, het dagelijks leven in Tanzania en de vele koffieplantages tijdens deze 14-daagse culturele safari. Naast gamedrives in vier prachtige wildparken, verbreed je je horizon door een bezoek aan verschillende lokale stammen waarbij de stambewoners je alles uitleggen over het leven in de stam. Ook neem je tijdens een stadswandeling een kijkje in het Tanzaniaanse leven dat zich grotendeels op straat afspeelt. Tijdens deze reis wissel je cultuur af met natuur.

Vanaf USD 4.410 per persoon