Kilimanjaro Routes

Bereik het hoogste punt van Afrika via één van de zeven routes: Marangu, Machame, Lemosho, Shira, Rongai, Northern Circuit en Umbwe. De Kilimanjaro is de hoogste vrijstaande berg ter wereld en je kunt de top bereiken zonder klimuitrusting. Onderweg kom je langs schitterende landschappen en adembenemende uitzichten. De routes zijn ieder uniek en hebben een verschillende moeilijkheidsgraad waardoor er altijd een route is die bij jou past!

Beschik je niet over voldoende- of de juiste wandeluitrusting? Of heb je geen zin om alles mee naar Tanzania te slepen? Informeer naar de mogelijkheden om uitrusting ter plekke te huren. Safari Yako werkt samen met professionele outdoor-verhuurbedrijven die gespecialiseerd zijn in uitrusting voor het beklimmen van de Kilimanjaro. Van tenten tot aan regenpakken, van een draagbare wc tot aan gepolariseerde zonnebrillen. Noem het maar op en ze hebben het!

Onderstaande reisschema’s kan je combineren met een safari en/of een aantal dagen Zanzibar. Informeer hiernaar bij een vrijblijvende reisaanvraag of stuur een mail naar info@safari-yako.com. 

Beklim je de Kilimanjaro liever in een groep of wil je jouw reisgezelschap graag samenvoegen met een andere groep klimmers? Dat is mogelijk: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Op deze manier kan je elkaar opbeuren en motiveren als het even tegenzit, om zo samen de top te bereiken. Soms maak je zelfs vrienden voor het leven. Informeer naar groepsbeklimmingen bij een vrijblijvende reisaanvraag, of stuur een mail naar info@safari-yako.com.

Machame Route

Bereik de top van de Kilimanjaro via de populaire Machame route, ook wel de Whiskey-route genoemd. Tijdens deze veelzijdige route klim je in 7 dagen naar de top, waarbij je ’s nachts in tenten overnacht. De klim biedt voldoende mogelijkheid om te acclimatiseren en dit creëert een grote kans om de top te bereiken. Deze route is echter wel lastiger dan de ook zeer populaire Marangu route, a.k.a. Coca-cola route.
De Machame route kan je in 6 of 7 dagen doen. Wij raden de route van 7 dagen aan, omdat je lichaam hierbij meer tijd heeft om aan de hoogte te wennen wat jouw succeskans vergroot.

Vanaf  USD 2.405 per persoon (7 dagen)

Duur: 6-7 Dagen
Moeilijkheidsgraad
Kans op hoogteziekte
Wandelverkeer

Lemosho Route

Geniet van schitterende uitzichten tijdens de Lemosho route. Deze route heeft weinig wandelverkeer, prachtige landschappen en uitzichten en een hoge succeskans om de top te bereiken. Tijdens deze 8-daagse route krijgt je lichaam voldoende tijd om te acclimatiseren wat jouw kans op hoogteziekte verkleint.

Vanaf  USD 2.725 per persoon

Duur: 8 Dagen
Moeilijkheidsgraad
Kans op hoogteziekte
Wandelverkeer

Marangu Route

De populairste route om de Kilimanjaro te beklimmen is de Marangu route, oftewel de Coca-cola route. Deze route heeft zijn populariteit te danken aan de korte duur en permanente slaaphutten op de verblijfplaatsen. De korte duur zorgt er echter niet voor dat de top makkelijker te bereiken is. Je geeft je lichaam korter de tijd om aan de hoogte te wennen, waardoor de kans op hoogteziekte groter is. De klim zelf is wel een stuk makkelijker dan de andere routes. De weg naar beneden is dezelfde als die omhoog, daardoor is het wat drukker op de route dan op de anderen.

Vanaf  USD 1.880 per persoon (6 dagen)

Duur: 5-6 Dagen
Moeilijkheidsgraad
Kans op hoogteziekte
Wandelverkeer

Northern Circuit Route

De Northern Circuit route is de nieuwste route om de top van de Kilimanjaro te bereiken met een slagingskans van wel 95%! Tijdens deze route bewandel je onderdelen van de andere routes. De Northern Circuit route kan je daarom zien als de ideale mix van uitzichten, acclimatisatie en succes.

Vanaf  USD 3.015 per persoon

Duur: 9 Dagen
Moeilijkheidsgraad
Kans op hoogteziekte
Wandelverkeer

Rongai Route

Kies voor een rustige route met kans op het spotten van veel wildlife tijdens de 6-daagse Rongai Route. Deze route is een goede vervanger voor de populaire Marangu route als je op zoek bent naar een route met weinig wandelverkeer. Ook als je weinig wandelervaring hebt, is Rongai goed te doen. Zelfs in het regenseizoen. Doordat deze klim aan de noordkant van de Kilimanjaro plaatsvindt valt er weinig regen.

Vanaf  USD 2.100 per persoon

Duur: 6 Dagen
Moeilijkheidsgraad
Kans op hoogteziekte
Wandelverkeer

Shira Route

Beklim de Kilimanjaro over een van de oudste routes naar de top: de Shira route! Een korte route die begint op grote hoogte. Als je gewend bent aan grote hoogtes en de daarbij komende ijle lucht, is deze route geschikt voor jou. Deze prachtige route biedt weinig mogelijkheden om te acclimatiseren en heeft daardoor een lage slagingskans. Wil je toch deze route doen en de kans op hoogteziekte verkleinen? Kies dan voor de Lemosho route. Deze route heeft een groot deel overlap met de Shira route en staat daarom bekend als de nieuwe, verbeterde versie van de Shira route.

Vanaf  USD 2.100 per persoon (6 dagen)

Duur: 6-7 Dagen
Moeilijkheidsgraad
Kans op hoogteziekte
Wandelverkeer

Umbwe Route

Ben jij een ervaren hiker? Dan is de Umbwe route wellicht iets voor jou! Deze route staat bekend als de meest uitdagende route. Het is een korte, steile route naar de top, met weinig tijd voor je lichaam om aan de grote hoogte te wennen. Hierdoor is dit de moeilijkste route om de Kilimanjaro te beklimmen.

Vanaf  USD 2.100 per persoon

Duur: 6 Dagen
Moeilijkheidsgraad
Kans op hoogteziekte
Wandelverkeer