Culturele Safari - 8 dagen

Leer meer over lokale stammen, het dagelijks leven in Tanzania en de vele koffieplantages tijdens deze 8-daagse culturele safari. Naast gamedrives in drie prachtige wildparken, verbreed je je horizon door een bezoek aan verschillende lokale stammen waarbij de stambewoners je alles uitleggen over het leven in de stam. Ook neem je tijdens een stadswandeling een kijkje in het Tanzaniaanse leven dat zich grotendeels op straat afspeelt. Tijdens deze reis wissel je cultuur af met natuur.

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro Airport

Na een lange vlucht kom je ’s avonds aan op Kilimanjaro Airport waar je wordt opgehaald door een vertegenwoordiger van Safari Yako.
Inbegrepen maaltijden: Geen

Dag 2: Stadswandeling

Na het ontbijt ga je met een lokale gids te voet de stad door om zo een kijkje te kunnen nemen in het Tanzaniaanse leven, wat zich voor het grootste gedeelte op straat afspeelt. De gids neemt je onder andere mee naar lokale markten waar van alles wordt verkocht. Ook kan je een kijkje nemen op een school waar je enthousiast wordt onthaald door alle kinderen. In de loop van de dag vertrek je richting Mto wa Mbu voor de volgende overnachting.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 3: Tarangire National Park

Vandaag staat de eerste gamedrive op het programma. ’s Ochtends vertrek je na het ontbijt naar Tarangire National Park. Tarangire wordt ook wel ‘home of elephants’ genoemd, maar staat ook bekend om de vele, eeuwenoude baobab-bomen. Naast olifanten zijn hier onder andere vele vogelsoorten, leeuwen, luipaarden, meerdere soorten antilopen, giraffen en hyena’s te vinden.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 4: Hadzabe en Datoga stam

In de ochtend sta je vroeg op voor een bezoek aan een lokale stam: de Hadzabe stam in Lake Eyasi. Je krijgt hier de mogelijkheid om met hen mee op jacht te gaan met pijl en boog. Daarna ga je verder naar de Datogastam waar je weer gastvrij wordt ontvangen. De stambewoners laten je graag zien hoe het leven is in hun kleine gemeenschap.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 5: Ngorongoro Crater

Deze dag staat in het teken van gamedrives. Na een korte autorit bereik je de ingang van Ngorongoro Conservation Area. Vanaf hier is de Ngorongoro Crater ook niet ver meer. De route loopt eerst omhoog en vervolgens rijd je over de kraterrand, waarbij je aan twee kanten een prachtig uitzicht hebt. Op verschillende viewpoints kan je stoppen voor een foto van de krater, voordat je de steile weg de krater in vervolgt. Als je geluk hebt, kan je hier de hele big5 spotten! In de loop van de middag ga je door naar Serengeti National Park om de volgende dag optimaal te kunnen genieten van een dag vol gamedrives.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 6: Serengeti National Park dag I

Vandaag is het tijd voor het bekendste park van Tanzania: Serengeti National Park. Dit park staat met name bekend om de Big Migration. Afhankelijk van het seizoen kan je een deel van de migratie zien, maar het hele jaar door zijn er ook ontzettend veel dieren te zien. De Serengeti is het thuis van duizenden gnoes, zebra’s en antilopen. Ook zijn er veel leeuwen, giraffen, buffalo’s, olifanten, hyena’s en vogels te vinden.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 7: Serengeti National Park dag II

Na het ontbijt is het weer tijd voor een gamedrive in de Serengeti. In dit grote park raak je niet uitgekeken op alle mooie dieren, landschappen en planten. In de loop van de middag ga je weer terug naar de bewoonde wereld via de Ngorongoro Conservation Area, waarbij je nog een snelle blik kan werpen op de krater.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 8: Koffieplantage en transfer naar het vliegveld

In de ochtend breng je een bezoek aan een koffieplantage. Hier wordt het proces van koffieboon tot kopje koffie op leuke wijze uitgelegd, met uiteraard de mogelijkheid om de koffie te proeven. Na de koffietour en lunch is het tijd om naar het vliegveld te gaan. Onderweg kan je een stop maken bij de Cultural Heritage om het bekende Tanzaniet te bewonderen en om een leuke souvenir te kopen.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunchbox

De totale reissom van deze reis op niveau Wilderness Explorer bedraagt USD 2.486 per persoon en is gebaseerd op een reis voor 2 volwassenen in november. De totale reissom voor 2 volwassenen bedraagt USD 4.972.
De totale reissom van deze reis op niveau Savannah Adventurer bedraagt USD 2.709 per persoon en is gebaseerd op een reis voor 2 volwassenen in november. De totale reissom voor 2 volwassenen bedraagt USD 5.418.
De totale reissom van deze reis op niveau Safari Royalty bedraagt USD 3.026 per persoon en is gebaseerd op een reis voor 2 volwassenen in november. De totale reissom voor 2 volwassenen bedraagt USD 6.052.

Ook is het mogelijk om de verschillende niveaus te combineren.

In de reissom is inbegrepen:
Alle accommodaties
Maaltijden zoals omschreven
Drinkwater tijdens de safari’s
Koffie en thee bij het ontbijt
Auto(‘s) met gids/chauffeur inclusief benzine
Activiteiten zoals omschreven
Alle transfers
Parkfees


Hierbij is niet inbegrepen:
Vluchten
Visakosten ad USD 50 per persoon
Dranken anders dan water bij de safari’s (en thee of koffie tijdens het ontbijt)
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven
Fooien