Safarimix - 10 Dagen

Deze safarimix is een combinatie van de actieve safari, de culturele safari en de Big 5 Parken-safari. Deze reis bestaat uit fysieke activiteiten, prachtige wildparken en cultuur. Je bezoekt ‘Home of elephants’ Tarangire National Park, Manyara National Park, de beroemde Ngorongoro Crater en Serengeti National Park. Tijdens deze reis maak je ook kennis met het alledaagse Tanzaniaanse leven en je neemt een kijkje in het leven van een van de lokale stammen. Daarnaast strek je de benen tijdens een wandeling naar Endallah met prachtige uitzichtpunten en je hebt de kans om dieren te spotten vanaf de boomtoppen van Manyara National Park tijdens een treetopwalk.

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro Airport

Na een lange vlucht kom je ’s avonds aan op Kilimanjaro Airport waar je wordt opgehaald door een vertegenwoordiger van Safari Yako.
Inbegrepen maaltijden: Geen

Dag 2: Citytour

Vandaag word je na het ontbijt door een lokale gids opgehaald voor een wandeling door de stad Arusha. Hier maak je kennis met het alledaagse Tanzaniaanse leven wat zich grotendeels buiten afspeelt. De gids laat je de stad en de markten zien en vertelt hierbij over alles wat jullie zien en tegenkomen tijdens de wandeling. Na de lunch vertrek je richting Tarangire National Park waar je verblijft in een accommodatie in het park. Dit betekent dat je vanaf de accommodatie al de kans hebt om dieren te spotten!
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 3: Tarangire National Park

Vandaag staat de eerste gamedrive op het programma in Tarangire National Park. Tarangire wordt ook wel ‘home of elephants’ genoemd, maar staat ook bekend om de vele, eeuwenoude baobab-bomen. Naast olifanten zijn hier onder andere vele vogelsoorten, leeuwen, luipaarden, meerdere soorten antilopen, giraffen en hyena’s te vinden. Na een hele dag op safari te zijn geweest, verblijf je weer in dezelfde accommodatie als de nacht ervoor.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 4: Fietstour

Vandaag vertrek je na het ontbijt naar Mto wa Mbu, een autorit van ongeveer 2 uur. Na aankomst in de lodge maak je met een lokale gids een fietstour door Mto wa Mbu. Je komt onder andere langs bananenplantages, koffieplantages, een school en een restaurantje waar je kan genieten van een heerlijke lunch bestaande uit lokale gerechten. Je wordt hartelijk ontvangen door de plaatselijke bevolking en je krijgt een bijzonder kijkje in het alledaagse Tanzaniaanse leven.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dag 5: Manyara National Park

’s Ochtends vertrek je naar Manyara National Park. Hier begint de dag met een wandeling van boomtop naar boomtop door middel van hangbruggen. Tijdens deze wandeling bestaat er al een kans dat je dieren ziet, zoals olifanten, vogels en apen. Na de wandeling ga je het park in voor de volgende gamedrive. Het park bestaat voornamelijk uit bos en het meer Lake Manyara. Ondanks dat het een klein park is, zijn hier veel dieren te vinden zoals olifanten, bavianen, antilopen, buffalo’s en leeuwen die regelmatig in de bomen liggen.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 6: Hadzabe en Datoga stam

In de ochtend sta je vroeg op voor een bezoek aan een lokale stam: de Hadzabe stam in Lake Eyasi. Je krijgt hier de mogelijkheid om met hen mee op jacht te gaan met pijl en boog. Daarna ga je verder naar de Datogastam waar je weer gastvrij wordt ontvangen. De stambewoners laten je graag zien hoe het leven is in hun kleine gemeenschap.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 7: Ngorongoro Crater

Deze dag staat in het teken van gamedrives. Na een korte autorit bereik je de ingang van Ngorongoro Conservation Area. Vanaf hier is de Ngorongoro Crater ook niet ver meer. De route loopt eerst omhoog en vervolgens rijd je over de kraterrand, waarbij je aan twee kanten een prachtig uitzicht hebt. Op verschillende viewpoints kan je stoppen voor een foto van de krater, voordat je de steile weg de krater in vervolgt. Als je geluk hebt, kan je hier de hele big5 spotten! In de loop van de middag ga je door naar Serengeti National Park om de volgende dag optimaal te kunnen genieten van een dag vol gamedrives.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 8: Serengeti National Park dag I

Vandaag is het tijd voor het bekendste park van Tanzania: Serengeti National Park. Dit park staat met name bekend om de Big Migration. Afhankelijk van het seizoen kan je een deel van de migratie zien, maar het hele jaar door zijn er ook ontzettend veel dieren te zien. De Serengeti is het thuis van duizenden gnoes, zebra’s en antilopen. Ook zijn er veel leeuwen, giraffen, buffalo’s, olifanten, hyena’s en vogels te vinden.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 9: Serengeti National Park dag II

Na het ontbijt is het weer tijd voor een gamedrive in de Serengeti. In dit grote park raak je niet uitgekeken op alle mooie dieren, landschappen en planten. In de loop van de middag ga je weer terug naar de bewoonde wereld via de Ngorongoro Conservation Area, waarbij je nog een snelle blik kan werpen op de krater.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 10: Wandeling en transfer naar het vliegveld

In de ochtend maak je met een lokale gids een wandeling naar het dorpje Endallah. Onderweg kan je genieten van prachtige uitzichten. De gids vertelt je van alles over de omgeving en de lokale stam Iraqw. Na de wandeling en lunch is het tijd om naar het vliegveld te gaan. Onderweg kan je een stop maken bij de Cultural Heritage om het bekende Tanzaniet te bewonderen en om een leuke souvenir te kopen.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunchbox

De totale reissom van deze reis op niveau Wilderness Explorer bedraagt USD 3.135 per persoon en is gebaseerd op een reis voor 2 volwassenen in november. De totale reissom voor 2 volwassenen bedraagt USD 6.270.
De totale reissom van deze reis op niveau Savannah Adventurer bedraagt USD 3.420 per persoon en is gebaseerd op een reis voor 2 volwassenen in november. De totale reissom voor 2 volwassenen bedraagt USD 6.840.
De totale reissom van deze reis op niveau Safari Royalty bedraagt USD 3.780 per persoon en is gebaseerd op een reis voor 2 volwassenen in november. De totale reissom voor 2 volwassenen bedraagt USD 7.560.

Ook is het mogelijk om de verschillende niveaus te combineren.

In de reissom is inbegrepen
Alle accommodaties
Maaltijden zoals omschreven
Drinkwater tijdens de safari’s
Koffie en thee bij het ontbijt
Auto(‘s) met gids/chauffeur inclusief benzine
Activiteiten zoals omschreven
Alle transfers
Parkfees


Hierbij is niet inbegrepen
Vluchten
Visakosten ad USD 50 per persoon
Dranken anders dan water bij de safari’s (en thee of koffie tijdens het ontbijt)
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven
Fooien