Hoogtepunten Tanzania - 5 Dagen

Wil je je Zanzibar-vakantie of Kilimanjaro-beklimming combineren met een korte safari? Dan is deze Hoogtepunten in 5 dagen-reis ideaal! Tijdens deze 5-daagse safari breng je een bezoek aan Manyara National Park, Ngorongoro Conservation Area en Tarangire National Park. Drie parken die prachtig zijn op hun eigen manier. Waar in Tarangire honderden baobab-bomen te vinden zijn, beschikt Manyara over het prachtige Lake Manyara met bos en beekjes eromheen. Ook de Ngorongoro is bijzonder met haar reusachtige krater en uitgestrekte graslandschap waardoor je zicht hebt op tientallen dieren tegelijkertijd.

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro Airport

Na een lange vlucht kom je ’s avonds aan op Kilimanjaro Airport waar je wordt opgehaald door een vertegenwoordiger van Safari Yako.
Inbegrepen maaltijden: Geen

Dag 2: Manyara National Park

Na een vroeg ontbijt in de lodge vertrek je naar Manyara National Park. Hier heb je de eerste gamedrive van de reis. Het park bestaat voornamelijk uit bos en het meer Lake Manyara. Ondanks dat het een klein park is, zijn hier veel dieren te vinden zoals olifanten, bavianen, antilopen, buffalo’s en leeuwen die regelmatig in de bomen liggen. Om de benen te strekken kan je ervoor kiezen om een treetopwalk te doen. Hierbij maak je een wandeling van boomtop naar boomtop door middel van hangbruggen.
Optionele activiteit: Treetopwalk in Manyara NP
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 3: Ngorongoro Crater

Vandaag staat er weer een gamedrive op het programma. Na een korte autorit bereik je de ingang van Ngorongoro Conservation Area. Vanaf hier is de Ngorongoro Crater ook niet ver meer. De route loopt eerst omhoog en vervolgens rijd je over de kraterrand, waarbij je aan twee kanten een prachtig uitzicht hebt. Op verschillende viewpoints kan je stoppen voor een foto van de krater, voordat je de steile weg de krater in vervolgt. Als je geluk hebt, kan je hier de hele big5 spotten! Na de gamedrive wordt vast koers gezet richting Tarangire NP om de volgende dag optimaal te kunnen genieten van een dag vol gamedrives.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 4: Tarangire National Park

Deze dag staat weer in het teken van gamedrives. Tarangire National Park is weer heel anders dan Manyara en Ngorongoro. Tarangire wordt ook wel ‘home of elephants’ genoemd, maar staat ook bekend om de vele, eeuwenoude baobab-bomen. Naast olifanten zijn hier onder andere ook vele vogelsoorten, leeuwen, luipaarden, meerdere soorten antilopen, giraffen en hyena’s te vinden.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunchbox en diner

Dag 5: Koffieplantage en transfer naar het vliegveld

In de ochtend breng je een bezoek aan een koffieplantage. Hier wordt het proces van koffieboon tot kopje koffie op leuke wijze uitgelegd, met uiteraard de mogelijkheid om de koffie te proeven. Na de koffietour en lunch is het tijd om naar het vliegveld te gaan. Onderweg kan je een stop maken bij de Cultural Heritage om het bekende Tanzaniet te bewonderen en om een leuke souvenir te kopen.
Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunchbox

Reissom

De totale reissom van deze reis op niveau Wilderness Explorer bedraagt USD 1.245 per persoon en is gebaseerd op een reis voor 2 volwassenen in november. De totale reissom voor 2 volwassenen bedraagt USD 2.490.
De totale reissom van deze reis op niveau Savannah Adventurer bedraagt USD 1.430 per persoon en is gebaseerd op een reis voor 2 volwassenen in november. De totale reissom voor 2 volwassenen bedraagt USD 2.860.
De totale reissom van deze reis op niveau Safari Royalty bedraagt USD 1.665 per persoon en is gebaseerd op een reis voor 2 volwassenen in november. De totale reissom voor 2 volwassenen bedraagt USD 3.330.

Ook is het mogelijk om de verschillende niveaus te combineren.

Wat is inbegrepen?

In de reissom is inbegrepen:
Alle accommodaties
Maaltijden zoals omschreven
Drinkwater tijdens de safari’s
Koffie en thee bij het ontbijt
Auto(‘s) met gids/chauffeur inclusief benzine
Activiteiten zoals omschreven
Alle transfers
Parkfees

Hierbij is niet inbegrepen:
Vluchten
Optionele activiteiten
Visakosten ad USD 50 per persoon
Dranken anders dan water bij de safari’s (en thee of koffie tijdens het ontbijt)
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven
Fooien