Marangu route

De populairste route om de Kilimanjaro te beklimmen is de Marangu route, oftewel de Coca-cola route. Deze route heeft zijn populariteit te danken aan de korte duur en permanente slaaphutten op de verblijfplaatsen. De korte duur zorgt er echter niet voor dat de top makkelijker te bereiken is. Je geeft je lichaam korter de tijd om aan de hoogte te wennen, waardoor de kans op hoogteziekte groter is. De klim zelf is wel een stuk makkelijker dan de andere routes. De weg naar beneden is dezelfde als die omhoog, daardoor is het wat drukker op de route dan op de anderen.

Duur: 5-6 Dagen
Moeilijkheidsgraad
Kans op hoogteziekte
Wandelverkeer

Dag 1: Marangu gate (1.830m) naar Madara Huts (2.700m)

De gids brengt je van je hotel naar de Marangu gate in de vroege ochtend. Hier gaat de klim beginnen! Het eerste deel van de route loopt door de koffie- en bananenplantages gevolgd door regenwoud. Als je geluk hebt kom je de witte colobus aap tegen in het regenwoud, deze aap leef namelijk in bergachtige gebieden. Het pad loopt geleidelijk omhoog en langzaam maken de hoge, groene bomen plaats voor lagere, grauwige bomen. Je kan hieraan merken dat je de hoogte in gaat. Als je na aankomst bij de Mandara hutten nog energie over hebt, kan je een stukje verder wandelen naar de Maundi krater.
Hoogteverschil: 870m | Afstand: 11km | Duur: 5-7uur | Moeilijkheid: Licht | Zone: Regenwoud

Dag 2: Mandara Huts (2.700m) naar Horombo Huts (3.720m)

De volgende dag wandel je verder richting de Horombo hutten. De te overbruggen afstand is bijna net zo groot als de dag ervoor, maar je gaat wat steiler de hoogte in. Onderweg kom je steeds minder bomen tegen en loop je vooral door graslandschappen. Als het helder weer is kan je op deze route de top van de Kilimanjaro zien! Tijdens deze wandeling merk je dat de lucht ijler wordt. Je kan er daarom voor kiezen om een acclimatisatie-wandeling te maken net na de lunch waarbij je 200m daalt. Hierdoor heeft je lichaam meer tijd om te wennen aan de ijle lucht. Aan het einde van de dag kom je aan bij de Horombo hutten waar je deze nacht verblijft.
Je kan ervoor kiezen om een extra acclimatisatie-dag in te lassen op dag 3. Op deze dag wandel je naar het volgende huttenkamp en terug. Je lichaam heeft dan een dag langer de tijd om te wennen aan de hoogte. Dit verhoogt je kans om de top ‘Kibo’ te bereiken. Als je voor de acclimatisatie-dag kiest, doe je de Marangu-route in 6 dagen in plaats van 5.
Hoogteverschil: 1.020m | Afstand: 10km | Duur: 5-6uur | Moeilijkheid: Gemiddeld | Zone: heidelandschap

Dag 3: Horombo Huts (3.720m) naar Kibo Huts (4.700m)

Op deze dag verandert het landschap in bergwoestijn. Er groeit vrijwel niets meer en het lijkt op een soort maanlandschap. Je komt op het punt tussen de twee bekende bergtoppen Kibo en Mawenzi. Het is een zware wandeling, waarbij je rustig aan moet doen om je krachten voor de top te sparen. De top bereik je morgen! Je verblijft in de Kibo hutten.
Hoogteverschil: 980m | Afstand: 10km | Duur: 4-5uur | Moeilijkheid: Zwaar | Zone: Bergwoestijn

Dag 4: Kibo Huts (4.700m) naar Uhuru Peak (5.895m) naar Horombo Huts (3.720m)

In de nacht start de tocht naar het hoogste punt in Afrika: de Uhuru Peak! Tot de zon opkomt gebruik je je zaklamp tijdens het moeilijkste gedeelte van de klim. Je staat er niet alleen voor: de gidsen houden zowel je fysieke- als je mentale gesteldheid in de gaten. Na een steile klim bereik je Gilman’s Point. Hierna is de weg naar de Uhuru Peak relatief makkelijk en niet ver meer. Op de top vier je deze geweldige prestatie met een schitterende zonsopkomst.
Daarna is het tijd om af te dalen via de Kibo hutten naar de Horombo hutten waar je deze nacht zal verblijven.
Hoogteverschil: Naar Uhuru Peak 1.195m (omhoog), naar Horombo Huts 2.175m (daling) | Afstand: 16km | Duur: 9-14uur | Moeilijkheid: Zwaar | Zone: Arctisch

Dag 5: Horombo Huts (3.720m) naar Marangu Gate (1.830m)

Dit is alweer de laatste dag en je daalt af naar het punt waar je bent begonnen: de Marangu Gate. Aangekomen bij de Marangu gate verlaat je Kilimanjaro National Park.
Nadat je van deze geweldige klim bent bijgekomen, reis je misschien wel door naar het zonnige Zanzibar. Of combineer deze reis met een van onze safari-reizen.
Hoogteverschil: 1.890m | Afstand: 18km | Duur: 5-6uur | Moeilijkheid: Gemiddeld | Zone: Heide en regenwoud

Reissom
De totale reissom bedraagt USD 1.880 per persoon en is gebaseerd op een klim van 5 dagen voor 2 volwassenen. De totale reissom voor 2 volwassenen bedraagt USD 3.760. De reissom per persoon wordt lager naarmate het reisgezelschap groeit. Let op: het is inclusief 1 nacht accommodatie voor én na de klim. De totale reisduur van deze reis is dus 7 dagen.

Hierbij is inbegrepen:
Accommodaties
Professionele gidsen (1 hoofdgids, 1 assistent-gids)
Een kok
4 dragers per klimmer
Accommodatie 1 nacht voor de start van de klim
Accommodatie 1 nacht na afloop van de klim
Drinkwater tijdens de klim
Maaltijden (fullboard)
Alle transfers
Parkfees

Hierbij is niet inbegrepen:
Vluchten
Visakosten ad USD 50 per persoon
Dranken anders dan water
Verzekeringen
Energiesnacks
Klim/wandeluitrusting. Wel kan je alle wandeluitrusting en kleding huren.
Persoonlijke uitgaven
Extra accommodatie in de lodge in geval je eerder terugkeert
Fooien