Zanzibar

Het exotische Zanzibar is de ultieme plek om bij te komen van een safarireis of Kilimanjaro-beklimming. Met zijn witte stranden, blauwe water en altijd tropische temperaturen is Zanzibar een waar paradijs. Wissel relaxte stranddagen af met een dagje snorkelen tussen de dolfijnen bij Mnemba Island. Of bezoek het huis waar Freddy Mercury is geboren in het historische Stone Town. Op Zanzibar zijn er talloze mogelijkheden om je dagen te vullen met ontspanning, cultuur, natuur en waterpret.

Ter inspiratie kan je hier een aantal activiteiten op Zanzibar bekijken. Alle activiteiten kunnen van tevoren of bij aankomst op Zanzibar worden bijgeboekt. Ook is het mogelijk om een transfer van en naar de activiteit bij te boeken, zodat je zorgeloos van je dag kan genieten.

Snorkeltours

Er zijn verschillende snorkeltours te boeken op verschillende plekken in Zanzibar. De mooiste- en populairste tours zijn Mnemba Island, Safari Blue en Blue Lagoon.

Mnemba Island

Deze snorkeltour vindt plaats aan de noordkant van Zanzibar, meestal vanuit Nungwi. Je gaat met de boot richting Mnemba Island. De gidsen zijn onderweg op zoek naar dolfijnen, zodat je op een goede dag met de dolfijnen kan zwemmen. Vlakbij Mnemba Island gaat de boot voor anker en hier ga je te water om te snorkelen tussen de vele vissen en het kleurrijke koraal. Na het snorkelen maak je nog een stop bij een sandbank waar je kan zwemmen, foto’s kan maken en kan genieten van vers fruit. Het is helaas niet mogelijk om Mnemba Island op te gaan, omdat het eiland in privébezit is.

Safari Blue

Deze snorkeltour vertrekt met de boot vanaf Fumba, het zuiden van Zanzibar. Deze tour is een combinatie van een bezoek aan de sandbank en verschillende mooie snorkelplekken. Eén van deze snorkelplekken is de Mangrove lagoon waar je kan snorkelen in het heldere water tussen de mangroves. Door de ligging van de mangroves en het blauwe water lijkt het net een natuurlijk zwembad.

Blue Lagoon

De Blue Lagoon staat bekend om zijn blauwe water, wat je al kan afleiden uit de naam. Je kan hier goed snorkelen vanwege het prachtige rif dat zich voor de kust van Zanzibar uitstrekt. Er zijn hier veel vissen en zeesterren te zien. De Blue Lagoon-excursie vertrekt vanaf Paje Beach, het oosten van Zanzibar.

Restaurant The Rock

The Rock is misschien wel het bekendste restaurant van Zanzibar en ligt op een half uurtje rijden van Paje. Bij laagtij loop je gemakkelijk naar het restaurant, maar bij hoogtij is de zogenoemde steen, waar het restaurant op gelegen is, het enige stuk dat boven het water uitsteekt. Je wordt dan met een pendelbootje van en naar het restaurant gebracht.

Duiken

Bij dit exotische eiland in de Indische Oceaan kan je natuurlijk ook prachtig duiken! Of je nou in het bezit bent van je duikbrevet of nog nooit gedoken hebt, alles is mogelijk. Als beginner kan je kiezen voor een eenmalige introductieduik, waarbij al heel veel moois te zien is onderwater, of voor het halen van je duikbrevet in slechts enkele dagen tijd. Gevorderde duikers kunnen met een gids een duik maken op verschillende plekken van het eiland. Ook is het mogelijk om bij Mnemba Island te duiken.

Jozani National Park

De enige plek waar je op Zanzibar wilde dieren kan zien, is Jozani Forest. Je gaat met een gids het bos in om de blue monkey en de red colobus monkey te spotten. Ook legt de gids je van alles uit over de verschillende bomen en planten die er groeien. Na het bewonderen van de apen ga je naar het nabijgelegen mangrove park om de vele mangrovebomen te bekijken. Aaneensluitend kan je kiezen voor een extra wandeling in de vlindertuin.

 

Stadswandeling Stone Town

Stone Town is een stad met een rijke geschiedenis. Net zoals in veel delen van Afrika tekent de slavernij een groot deel van de geschiedenis van Zanzibar, maar Zanzibar kent ook leuke gebeurtenissen uit het verleden zoals de geboorte van Freddy Mercury. Tijdens de stadswandeling bezoek je het huis waar hij geboren is, loop je over de lokale markt, kom je in aanraking met de verschillende religies die vreedzaam samen leven, aanschouw je de vele huizen die gemaakt zijn van koraalsteen en bezoek je de oude slavenmarkt en -museum.

Prison Island

Tijdens deze excursie ga je met een boot naar Prison Island, een boottrip van ongeveer 1 uur. Op Prison Island bezoek je de oude gevangenis en leer je hoe deze vroeger werd gebruikt. Op het eiland zijn ook dieren te zien. Er is hier namelijk een opvangcentrum voor reuzenschildpadden. Ze zijn gewend aan mensen, dus je kan behoorlijk dichtbij komen.

Spice Farm

De kust van Zanzibar is bekend vanwege de witte stranden en het blauwe water, maar het binnenland van Zanzibar staat vooral bekend om de vele kruiden die hier groeien. Over het hele eiland verspreid zijn veel spice farms te vinden. Tijdens je bezoek wordt van alles uitgelegd over de verschillende kruiden waarbij je de mogelijkheid krijgt om de kruiden te voelen, proeven en ruiken.

Kitesurfen

Het oosten van Zanzibar heeft een constante, aanlandige wind en weinig golven: de perfecte omstandigheden om te kitesurfen! Als beginner kan je een meerdaagse cursus volgen of gewoon een dagje lessen om kennis te maken met de sport. Als gevorderd kiter kan je alle uitrusting huren om zelf lekker een dagje het water op te gaan.